De Nordiske Parlamentsskiløb

Skisportsstedet Öjberget (Billede: Vaasan Kaupungin Vapaa-aikavirasto)

Lørdag, den 12. februar 2011, arrangeres de årlige mesterskabskonkurrencer, Pohjoismaiset parlamenttihiihtot/De nordiska parlamentsskidningerna, med deltagelse af 70 parlamentarikere og parlamentsembedsmænd og -kvinder fra Finland, Norge og Sverige på skisportsstedet Öjberget i Vasa, Finland i forbindelse med Södra-Österbottens distriktsmästerskap.

Konkurrencerne har været arrangeret på skift mellem de tre lande siden 1972, senest i Mora, Sverige i forbindelse med Vasaloppet.

I Finland har konkurrencerne tidligere været arrangeret på de større skistadionerne i Lahti, Rovaniemi, Vuokatti og Ruka. Nu for første gang afholdes løbene i Vasa i Österbotten med deltagelse af bl.a. tidligere finske toplangrendsløbere som Juha Mieto (Centerpartiet) og Marjo Matikainen-Kallström (Samlingspartiet).

Der konkurreres både i individuelt løb og i sprintstafet, og MP’erne og tjenestemændene kæmper i egne klasser og i forskellige aldersklasser: Under 40 år, 40-50, 50-60, 60-65 samt over 65 år. De yngste klasser løber 8 km og de ældre klasser 4 km langrend med første start kl. 10 finsk tid.

I sprintstafetten konkurrerer hhv. to MP’er og to tjenestemænd, én af hvert køn på en løjpe i 4 x 600 meter.

Hele deltagerlisten kan ses på arrangørerne, skiklubben Vaasan Hiihtäjät’s netsted (på finsk og svensk):
 www.vaasanhiihtajat.com/news.php?tkoko=1&nayta=kaikki

mens selve programmet for konkurrencerne findes her (på finsk og svensk):
 www.vaasanhiihtajat.com/pm2011/index.php?sivu=ohjelma

eller lyt til et 2 minutters indslag i Radio Vega Österbotten (på svensk):
http://areena.yle.fi/audio/1297343922681 – indslaget kan kun høres frem til den 10.3.