Dagen i dag går for en del af de 3,6 millioner tv-seere, som fulgte aftenens bal i præsidentpalæet, her i landet med at læse om de kendte og studere alle kjolerne og frisurerne. Andre går sikkert i gang med juleforberedelserne og dermed også konfekten. Som bidrag til inspiration for er her en nem opskrift på himmelske dadler.
25 stk. │30-60 minutter
Ingredienser:
- 200 g bløde dadler
- 1 dl mandler
- 1 dl sukker
- ca. 1½ spsk vand eller mandellikør
- 150 g mørk chokolade
Mandler, sukker og 1 spsk vand eller mandellikør hældes op i en blender. Det hele findeles til en så jævn og spændstig masse som muligt. Den sidste del af væsken tilsættes efter behov.
Mandelmassen rulles ud til en stang, der skæres i stykker i samme antal, som antallet dadler. Stykkerne rulles derefter i sukker. Dadlerne fyldes med mandelmasse.
Chokoladen smeltes forsigtigt i en mikrobølgeovn. Chokoladen sprøjtes ud i striber eller andet mønster oven på dadlerne.
Dadlerne opbevares i en tætsluttende dåse i køleskabet. De kan sagtens holde sig i et par uger, men smager bedst som frisklavede og ved stuetemperatur.
Tips: Hvis pakken med dadler indeholder 400 g, kan en del af dem fyldes med blåskimmelost, mens de tiloversblevne 200 g dadler laves enten til konfekt som en gave eller til servering ved julefrokosten.
Kilde: K-markets tilbudsavis