Juleønsker med ret adresse

Julemanden, som har sit postkontor ved polarcirklen i den nordlige udkant af Rovaniemi, får hvert år knapt en halv million breve fra hele verden. I disse dage er det foreløbigt blevet  til 350.000 julehilsener fra 198 lande med Togo som det seneste på listen. Og selv om alle breve bliver læst, er det ikke alle, der kan besvares, selv om postkontorets personale gør hvad de kan og er beskæftiget et godt stykke over nytår med den opgave.

De fleste breve med ønsker kommer fra Storbritannien, da mange briter jo har været på julecharterrejse og besøgt julemanden i hans værksted i Laplands hovedstad. Men også børn i lande som Rumænien, Polen og Italien er gode til at skrive til adressen:

Julemandens kontor
Polarcirklen
FI-96939 Rovaniemi 

Et af de seneste juleønsker kommer dog fra borgmester Paolo Cecconi i den lille italienske by Vernio, ca. 50 km nord for Firenze, som ønsker, at julemanden skal sende italienerne en ny premierminister. Borgmesteren er nemlig bekymret for landets renommé og har måske hørt, at Finland netop har udarbejdet en plan for at “brande” sig bedre.

Cecconi slutter sin julehilsen af med: “Jeg ser frem til din gave med …. tillid”.

Den historie er ganske er ganske vist og er bragt af Firenze-dagbladet La Repubblica som en kuriøsitet netop før premierministeren vandt en tillidsafstemning med blot 3 stemmers marginal (på italiensk): http://firenze.repubblica.it/cronaca/2010/12/12/news/sindaco_toscano_scrive_a_babbo_natale_portaci_un_nuovo_governo-10111501/