Bog: Turen Går Til Helsinki & Finland

Det eksotiske Helsinki – meget mere Finland, innovation, design og arkitektur. En ny guidebog om Finland i Politikens populære serie “Turen går til”.

Helsinki er et eksotisk alternativ til storbyferie i gængse europæiske hovedstæder som Oslo, Berlin, Amsterdam eller London. Tydeligvis har Helsinki alt, hvad en storby skal have: trendy, lækker shopping, seværdigheder, larmende boulevarder, wellness og sauna men også fantastisk natur 10 min. fra city, hvor blåbær og tyttebær hentes i skovene af fine gastronomiske restauranter og andet godtfolk. I øvrigt er Helsinki valgt som verdens design-hovedstad i 2012.

Bogens forfatter, Trine Daimi Kalliomäki, beskriver levende og elskeligt det hele. Den massive forskning, den tunge industri og papirindustrien, der nærmest ikke er til at se for bare træer, et innovativt folkefærd med hang til melankoli, der har skabt flagskibe som Nokia, Marimekko, Alvar Aalto, Finlandia, Iittala og Fiskars.

Finnerne er en nation, der ikke er bange for at skille sig ud, og hvor dødsmetal, goth, mobiltelefonkast, kanelgifler og koneløb harmonerer på en lidt skæv måde.

Trine Daimi tager læserne med til både det pulserede, kulinariske og moderne Helsinki og naturfantastiske øvrige Finland, hvor skove og elve, store klipper langs, snoede kyststrækninger og industrigiganter mænger sig med svensktalende enklaver og Finlands knap en halv million sommerhuse. Et imponerende land, som skal opleves på tæt hold.
 

Trine Daimi Kalliomäki sammen med ambassadør Maarit Jalava ved bogens lancering i Finlands ambassade i København d. 12. januar 2010

Turen Går Til Helsinki & Finland
Forfatter: Trine Daimi Kalliomäki
Pris: 140 kr. (vejl.)
Sider: 120 sider

Køb bogen hos Saxo.com  

Om forfatteren:
Trine Daimi Kalliomäki er cand. mag. i dansk og kvindestudier og læser finsk på Københavns Universitet. Hun er kommunikationsrådgiver i CPH-PR.COM, har en finsk far og besøgte Finland første gang i 1972, har boet i Helsinki i 1984-1985 og har siden besøgt landet jævnligt.