Chokolade-blåskimmelost-peberkager

Skulle nogen have lyst til at smage lidt eksotiske juleagtigt så prøv disse finske chokolade-blåskimmelost-peberkager.

Ingredienser:

  • En plade mørk chokolade, f.eks. finsk Fazers blå
  • Blå, hvid eller rød skimmelost
  • Finske eller svenske peberkager
  • Evt. en lille sjat fløde

Chokoladen smeltes. Tilsæt evt. en lille sjat fløde i chokoladen. Smør en klat skimmelost forsigtigt ud midt på hver peberkage. Og lave striber frem og tilbage hen over med den smeltede chokolade.

Og hvis man ikke lige har chokolade ved hånden er de to andre hovedingredienser såmænd også tilstrækkelige til, at værtinden/værten får gæsternes hjerter til at smelte. En kop varm gløgg eller julekaffe dertil hjælper også på stemningen.

Finske og svenske peberkager har en lidt anden konsistens end de danske brune kager, da de savner potaske i dejen; men det gør dem netop pikante og velegnede til sammensætningen med skimmelosten, som vælges efter egen favoritsmag.