Finlands første spilgymnasium

Gymnasie- og fagskoleuddannelserne kombineres i Kajaani pelilukio, hvor 17 elever starter den 23. august i et samarbejde mellem Kajaani Gymnasium og Kajaani Erhvervsskole. Spilgymnasiet er landets hidtil eneste og erstatter dermed også det hidtidige mediegymnasium. Mens det gængse gymnasietid er på tre år, tager spilgymnasiet fire år at fuldføre. Læreplanen går efter den, der gælder for voksengymnasiet, mens de faglige spilstudier foregår i Kainuun ammattiopisto på linjen for kulturfag.

Ud over spilbranchen giver uddannelse også færdigheder til at arbejde som medarbejder og producer hos diverse nettjenester. I spilbranchen produceres der underholdnings- og undervisningsspil, reklame- og markedsføringsprodukter samt spiludformede simulatorer til industrien og tjenester til andre brancher.

Kajaani har i forvejen specialiseret sig i andre uddannelser inden for produktion og udvikling af computerspil på professionelt plan, hvilket allerede har afstedkommet flere spil, der allerede er lanceret kommercielt.