Kenneth Greve fortsætter som kunstnerisk leder af Finlands Nationalballet

Bestyrelsen for Stiftelsen for Finlands Nationalopera besluttede på sit møde 21-02-2013, at aftalen med Finlands Nationalballets kunstneriske leder, Kenneth Greve, forlænges frem til udgangen af juli 2018. Kenneth Greve blev ansat i stillingen som kunstnerisk leder for Finlands Nationalballet 01-08-2008 med en aftale, som løber frem til juli 2014.

Kenneth Greve Finlands Nationalballet.
Foto: 2012, Heikki Tuuli

Nationalballettens kunstneriske leder har også ansvaret for balletskolen ved Finlands Nationalopera. Balletchefen rapporterer til overdirektør Päivi Kärkkäinen.

Bestyrelsen motiverer sit beslutning med, at det kunstneriske niveau ved Finlands Nationalballet er steget under Kenneth Greves ledelse, samtidig med at publikums store interesse for ballet er fastholdt. Greve har desuden udvist en aktiv og passioneret interesse for at videreudvikle Nationalballetten og balletskolen ved Finlands Nationalopera. Med hjælp af sit omfattende kontaktnet og sine gode relationer til interessenterne har han aktivt arbejdet med at opbygge et sammenarbejde med forskellige virksomheder, foreninger og fonde.

Kenneth Greve har tidligere arbejdet som danser ved New York City Ballet, American Ballet Theatre, Stuttgartbaletten og balletten ved Wiener Staatsoper samt som stjernedanser ved balletten ved Parisoperaen og premieredanser ved Den Kgl. Ballet i København. Greve har desuden fungeret som balletmester ved Den Kgl. Ballet i perioden 2006-2008. Blandt de fornemste koreografier, som Greve selv har skabt kan nævnes Nøddeknækkeren for Den Kgl. Ballet (2007), Svanesøen for Nationalballetten i Prag og Finlands Nationalballet (2009) samt Scheherazade (2010) og Snedronningen (2012) for Finlands Nationalballet. Værket Snedronningen blev en stor succes med bl.a. 6 ekstra forestillinger, som arrangeredes udover de 14 oprindelige forestillinger, som var udsolgt i ganske få timer. Værket blev oplevet af i alt 26.000 tilskuere i premieresæsonen.