Masser af prinser på besøg

Netop i denne uge var hele tre prinser uafhængigt af hinanden på besøg i Helsingfors, nemlig Nederlandenes prins Constantijn og Sveriges prins Daniel, som begge på deres to dages besøg besøgte den årlige teknologi- og vækstiværksættermesse SLUSH. Hertugen af Cambridge, prins William var ligeledes til stede på messen, hvor han fik foræret et par håndlavede kæpheste af arrangørerne af kampagnen for kæpheste, som netop åbner en hjemmeside i kalenderdagene med tips om kæpheste (på 10 forskellige sprog, foruden finsk og svensk): www.thehobbyhorse.fi/sv

Ellers havde prins William fået en ønskeliste med hjemmefra af prinsesse Charlotte og prins George, som blevet givet til julemanden ved en spadseretur ned ad Esplanaden sammen med borgmester Jan Vapaavuori og et følge af interesserede helsingforsere. Lille prins George ønsker sig efter sigende en politibil af julemanden, men foreløbigt er han nok sikret en ridetur om kap med søsteren.

SLUSH 2017 (C) Petri Anttila

Prins William havde da heller ikke tid til at besøge julemanden helt oppe i Lapland, sådan som de 60.000 briter, der sidste julesæson fløj direkte fra hele Storbritannien op til julelandet. Prinsen skulle nemlig på flere forskellige besøg, bl.a. i præsidentpalæet hos Præsident Sauli Niinistö, som han overdragede dronning Elizabeth II’s lykønskninger til i anledning af Finlands 100 årsdag. Og så var prinsen også på besøg hos den finske Forsvarsmagt i Vanda Lufthavn oppe i et af Flyvåbenets F18 Hornet-jagerfly og i en af Hærens NH90-redningshelikopter, som interesserede ham som helikopterpilot.

Det hører absolut til sjældenhederne, at så mange prinser er på besøg i landet samtidigt. For prins Williams vedkommende var det Storbritanniens donation ved 100 årsdagen for Finlands selvstændighed den 6. december.

SLUSH blev besøgt af 20.000 personer af 75 forskellige nationaliteter, og da arrangementet var slut faldt der faktisk en rigtig gang snesjap (’slush’ på engelsk) i Helsingfors, som nok kun ligger i kort tid.