Northern Game Summit 2012

Northern Game Summit arrangeres nu for første gang. Den succesrige uddannelse i computerspil på professionelt niveau ved Erhvervshøjskolen i Kajaani, viden om gennemprøvning af spil i kraftig udvikling samt nye unge udviklere af spil og spilproducenter danner tilsammen landets massive videnskoncentration inden for spil netop i Kajaani/Kajana.
Det 2-dages arrangement samler spilbranchens top til udveksling af ideer og nyheder og skabelse nye kontakter.
Programmet for arrangementet er fordelt på to dele: De studerende på spillinjen på Kajaani Erhvervshøjskole præsenterer de fremstillede spil og netværker med virksomhederne i branchen torsdag eftermiddag ved arrangementet Networking & Recruiting. Desuden er der lejlighed til for virksomhederne til at præsentere sig og tiltrække nye talenter til deres virksomhed.
Om fredagen er det tid til den egentlige konference, hvor branchens fagfolk kommer på banen. Blandt den prominente garde af talere har såvel finske som udenlandske virksomheder meldt deres deltagelse, heriblandt Rovio, Remedy, Wooga, Digital Chocolate, Yager, Housemarque, Mountain Sheep, Stardoll, Umbra og BurgerGames.

Allerseneste nyt er, at der torsdag, den 27.9.2012 også kommer gæsteforelæsere fra Microsofts hovedsæde i Redmond, bl.a. for at fortælle hvilke publiceringskanaler Windows 8-platformen giver udviklere af spil.
Efter formiddagens hovedtaler fordeles konferencens præsentationer på 3 parallelle sektioner: Game Business, Game Development og Game Testing.
Arrangementet, der afholdes på engelsk, er gratis.

Selve programmet findes her (på engelsk): http://www.kajak3d.com/en/ngs-en/108-ngs-en/ngs-programme

————-

Efterskrift:

Arrangørerne, Kajaani Erhvervshøjskole og CEMIS, havde tydeligvis succes med arrangementet, eftersom man agter at arrangere det igen i 2013.

Der deltog over 100 repræsentanter for forskellige firmaer med 22 præsentationer, hvoraf 6 var udenlandske. Og NGS 2012 blev besøgt af 350 personer, heraf 200 studerende, hvilket alt sammen var langt over forventning.