Ingredienser:
- 1½ dl grødris
- 4 dl vand
- 5 dl mælk
- ½ kg gulerødder
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 æg
- ½ tsk hvid peber
- ½ tsk muskatnød
- En smørklat eller to
Kog risen næsten mør i vandet. Tilsæt mælk og kog det til grød. Skræl og riv gulerødderne ganske fint. Tilsæt de fintrevne gulerødder, krydderier og æggene i grøden. Hæld blandingen op i et smurt ovnfad eller en bred foliebakke og pynt evt. overfladen ved at trykke et mønster let med en knivspids. Tilsæt et par smørklatter og steg det i ovnen. Gratinen steges i ca. 1½ time ved 175 grader og serveres lun, men ikke brandvarm.
Dette er den anden af de to gratiner [se Lanttulaatikko, red.], der absolut hører med til et finsk julebord. Prøv det til en forandring. Velbekomme!