Ris brûlée – et nyt finsk alternativ til risalamande

Ris brûlée (fi. Riisi brulee, sv. Brylépudding av ris)
6 portioner

Ingredienser:

  • 600 g     færdigblandet eller færdiglavet risengrød
  • 1 dl          piskefløde
  • 0,5 g       safran
  • ¾ dl        flormelis

Pensles med  margarine

Pyntes med   brun farin

Tilberedning:

Kog fløde og safran op i en gryde. Tag gryden af og stil den til side, og pisk risengrøden i. Smag blandingen til med flormelis. Fordel blandingen i smurte portionsskåle eller brede kaffekopper. Strø et tyndt lag brun farin på overfladen.

Tilbered det i en ovn ved 250 grader i ca. 5-10 minutter under den tændte grill, til sukkeret er smeltet og karamelliseret.

Desserten serveres lun og nydes med teske.

Opskriften er fundet i de finske brugsforeningers seneste madtillæg til deres medlemsblad. Bladr selv videre efter flere juleopskrifter i bladets digitale udgave (på svensk): http://www.digipaper.fi/matvarlden/53737/