Ris brûlée (fi. Riisi brulee, sv. Brylépudding av ris)
6 portioner
Ingredienser:
- 600 g færdigblandet eller færdiglavet risengrød
- 1 dl piskefløde
- 0,5 g safran
- ¾ dl flormelis
Pensles med margarine
Pyntes med brun farin
Tilberedning:
Kog fløde og safran op i en gryde. Tag gryden af og stil den til side, og pisk risengrøden i. Smag blandingen til med flormelis. Fordel blandingen i smurte portionsskåle eller brede kaffekopper. Strø et tyndt lag brun farin på overfladen.
Tilbered det i en ovn ved 250 grader i ca. 5-10 minutter under den tændte grill, til sukkeret er smeltet og karamelliseret.
Desserten serveres lun og nydes med teske.
Opskriften er fundet i de finske brugsforeningers seneste madtillæg til deres medlemsblad. Bladr selv videre efter flere juleopskrifter i bladets digitale udgave (på svensk): http://www.digipaper.fi/matvarlden/53737/