Sejlskibstræf i Åbo

Mens der for et par uger siden bogstaveligt talt var opmarcheret en lang række bogbusser på Västra Strandgatan langs Aura Å i Åbo, så er der i denne weekend langs åkajen fortøjet en lang række sejlskibe.

Her ligger nemlig bl.a. de allerstørste sejlskibe, Sedov (Rusland, 122 m), Kruzenshtern (Rusland, 113 m), Mir (Rusland, 109 m) og Dar Mlodziezy (Polen, 109 m), som netop er ankommet sammen med 24 andre sejlskibe af forskellige størrelse og nationalitet. De deltager alle på Østersøen i årets The Culture 2011 Tall Ships Regatta med udgangspunkt i Klaipeda på vej til målet i Gdynia og befinder sig i dagene 26.-28. august i Åbo i anledning af, at Åbo sammen med Tallinn er europæisk kulturhovedstad. Foruden Rusland og Polen er skibene også fra Estland, Finland, Litauen, Nederlandene, Tyskland og De Forenede Stater. Dog deltager der ingen sejlskibe fra Danmark.

Alle hotelværelser i byen er optaget, og arrangørerne venter, at arrangementet får op til 300.000 besøgene i de tre dage, sejlskibene ligger i havn.

Programmet findes her på den officielle hjemmeside (på svensk, finsk og engelsk): http://www.tallships2011.fi/sv

Åbo 2011’s officielle hjemmeside findes her (på svensk, finsk og engelsk): http://www.turku2011.fi/sv