Skolernes vinterferie

De finske skoler holder som tidligere vinterferie trinvist landet over i uge 8-10. Først starter Sydfinland med skolerne i landskaberne Nyland, Egentliga Finland og Satakunta, og uge 9 er det Mellemfinland med Häme, Birkaland, Österbotten, Mellemste Finland, Kymenlaakso, Sydsavolax og Sydkarelen som holder skiferie. Og til allersidst så skilandskaberne selv i Nordfinland nemlig Nordsavolax, Nordkarelen samt Nordøsterbotten, Kajanaland og Lapland.

Men som dagens regionsavis, Kainuun Sanomat, skriver, så er der rigelig plads til de vinterferierende på alle Kajanalands skisportssteder: Vuokatti, Saukovaara, Paljakka og Ukkohalla. Da det er højsæson er priserne lige som i påsken noget højere, men f.eks. er prislejet i både Paljakka og Ukkohalla yderst rimeligt. Og er man i egen eller lejet bil med pigdæk (eller mindst de lovbefalede vinterdæk), så ligger alle fire skisportssteder inden for kombinationernes mulig, så der kan opnås variation i landskabet. Og det uanset om man løber langrend, snowboarder i en halfpipe eller står slalom.

I øvrigt plejer der at være snesikkert på skisportsstederne frem til påske, da slalomløjperne er præpareret med sne fra snekanoner som bundlag. Alligevel plejer landskabet være hvidt her på egnen langt ind i april.