Victoriacreme dagen derpå

Skulle der blive noget risengrød til overs kan det sagtens forædles til en gammeldags finsk dessert – Victoriacreme – Victorian kiisseli.

Ingredienser

  • ½ l risengrød
  • 4 spsk sukker
  • 2 ark husblas eller agar agar
  • Saften af en økologisk citron
  • 1 dl piskefløde

Snehvide tranebær:

  • 2 dl frosne tranebær
  • æggehvide
  • flormelis

Kog grøden og tilsæt sukkeret.

Blød husblassen op i koldt vand, og klem vandet bort og smelt det i en kasserolle med citronsaft.

Hæld blanding op i risengrøden.

Pisk fløden og vend den i grøden.

Hæld blanding op i portionsglas eller en flot skål for at størkne.

Pisk æggehviden så den skummer en anelse og tril tranebærerne i æggehviden og derefter i flormelisen.

Server desserten dekoreret med de snehvide tranebær.

Ekstravink:
Tilsæt revet økologisk citron eller appelsinskal og appelsinkugler på Victoriacremen.

Og den opskrift sikkert også bruges en anden god gang, selv om risengrød og ris alamande har altid været det allerværste ved julen. Velbekomme!